top of page
Zoeken

Wanneer naar een coach/therapeut?

Waar je vroeger nog bang was om ‘voor gek te worden verklaard’, is het steeds normaler om naar een coach of therapeut te gaan. Maar goed ook! Want waarom zou het wel normaal zijn om naar een fysiotherapeut te gaan als je last hebt van je enkel, maar niet om naar een coach te gaan als je vast zit in je hoofd? Het is belangrijk om zowel je fysieke gezondheid als je mentale gezondheid goed te onderhouden.


Wat zijn signalen dat het misschien wel tijd is om een coach of therapeut te benaderen?

  1. Er is iets ingrijpends gebeurd in je leven, beter bekend als een life-event (ontslag, scheiding, verlies, ziekte, liefdesverdriet etc.)

  2. De manier waarop je normaal met dingen omgaat werken niet meer voor je (bijvoorbeeld: vroeger kon je dingen wegdrukken door druk te zijn, tegenwoordig voel je je er alleen maar leeg door)

  3. Je voelt je op regelmatige basis overweldigt door het leven. Een gevoel van machteloosheid overheerst. Wat je ook doet of onderneemt, je kunt niet bij dat gevoel van geluk komen.

  4. Je leven loopt in principe prima, maar je ziet je emotionele gezondheid als iets dat onderhouden moet worden. Je voelt behoefte aan een regelmatige check-in bij een coach of therapeut om je goed te blijven voelen.

  5. Je voelt de behoefte om jezelf beter te leren kennen. Het is eng, maar je beseft dat daar de sleutel naar een authentiek en gelukkig leven ligt.

  6. Je leest deze blogpost; een duidelijk signaal dat er misschien wel een behoefte in je leeft!10 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page